KULTUR

Glad Påsk kära MagMavänner!

För några veckor sedan passerade månen jorden ovanligt nära. Igår bjöd månen på ett härligt skådespel. Dagen börjar med frost och vid lunch solar jag. Kollar sedan norska vädersajten inför min promenad genom skogen till födelsedagskalas denna långfredag – eftersom den sägs visa mer rätt än SMHI. (På tal om det har jag tänkt – varför inte lägga ner SMHI och dela utgifter med Norge istället?) Norska vädersajten visar i alla fall lite sol och lätt molnighet och jag knallar iväg med lagom kläder. Soligt och fint är det fast himlen ser snart delvis rätt dramatisk ut. Plötsligt haglar det, men inte länge och jag kommer fram helskinnad.

Innan jag ska hem igen ser jag att fönsterrutan är full av droppar och asfalten våt. Jävla norska vädersajt. Väl ute efter siande i Tarot skimrar sista ljuset av skär solnedgång. Månens sken dyker samtidigt upp bakom molnstrimmor och innan jag går in i skogen visar den sig i sin fulla prakt strax ovanför skogshorisonten. Plötsligt lyser den bländande som om den alstrade sitt eget ljus och jag kisar med ögonen. Sedan drar hastigt en tunn men svart slöja upp och täcker halva månen. Jag står som fastnaglad och njuter.

Väl hemma kikar jag ut genom fönstret igen och nu ser månen ut som om den var målad av El Greco. Medan jag står där bildas en gulaktig ring runt månen, likt en gloria. Lämnar gardinen öppen för att somna i månljuset.

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2015/04/04/glad-pask-3/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s