MILJÖ

På denna sida tar vi upp de miljöhot mänskligheten har att hantera samt orättvisor i samhället som vi vill få bukt med. Vi gräsrötter kan göra mycket i samverkan!

Solenergi eller Olja?

Som vanligt handlar politiken sällan om att tjäna folkets bästa. Den handlar oftast om att fylla makthavarfickorna med moneter. Denna gång har Kina lyckats producera stor mängd solenergi och sänkt priset rejält på solpaneler. Toppen, tänker jag och alla med mig som hoppas på mer grön energi! Men se det gillar inte våra makthavare, som satsat sina personliga investeringar på olja, kol, gas och kärnkraft. Får de inte kontrollera solenergi-branschen så satsar de istället alla medel på att krossa den. Klirr i kassan i främmande land är ingenting de vill se. Gapa och skrika om främlingsfientlighet kan de, när det gynnar deras affärer, men att se affärerna gynna främlingar, då är det stopp.

Som vi alla vet är de beredda att starta krig för att få stopp på ekonomisk framgång i främmande land, ifall de inte får kontroll över kakan. Nu handlar det inte om att starta krig mot Kina, de begriper ju att det är dömt att misslyckas. Libyen ansåg de sig lyckas med – och vann, med hjälp av MP, V, S och alliansen. Nej, nu handlar det istället om att straffa Kina genom att massbeskatta den rena solenergin för att förhindra utvecklingen från att sprida sig. Den ligger i ”fel” händer. Främlingsfientliga hycklare!

Du kan påverka, om du är intresserad av grön energi, genom att skriva under här:

http://www.avaaz.org/en/eu_a_ray_of_hope_on_climate/?bMGFUab&v=17612

image2774

text av: Cornelia Dahlberg

 Chemtrails?

chemtrails2

Chemtrails vara eller icke vara är omtvistad. Begreppet innebär att flygplan inte bara skulle släppa ut avgaser förorsakade av bränslet – vilket kallas kondensstrimmor – utan att vårt luftrum besprutas medvetet med andra ämnen. Syftet skulle vara att bl.a. motverka uppvärmningen av vår jord, s.k. geoengineering, genom att blanda bl.a. aluminium, barium och strontium i flygplansbränslet. Fenomenet omtalas i andra länders nyhetsrapportering, bl.a. amerikanska CNN, och det pågår proteströrelser på flera håll i Europa och USA mot besprutning av vårt luftrum.

I Sverige råder mestadels tystnad i ämnet p.g.a. den pågående idiotförklaringen av alla som tar upp temat och ifrågasätter – viket vi ju känner till från andra områden i vårt av rädsla för oliktänkande präglade land.

Luftfartsverket och Transportstyrelsen är de myndigheter som har ansvar för svenskt luftrum. Dessa påstår dels att frågan inte hör till deras ansvarsområde och dels att något annat än vanliga avgaser efter bränslet inte släpps ut. Även SMHI avfärdar existensen av chemtrails och tycks säkra på att bara helt normala kondensstrimmor följer samtliga flygplan i vårt luftrum.

Eftersom jag tillsammans med många andra iakttagit förändringar i molnbildningen på vår himmel och efter flygplanens avgasstrimmor är jag inte övertygad om sanningshalten i dessa myndigheters påståenden, utan önskar att fenomenet undersöks och utreds av oberoende forskare. Med oberoende menas att forskare anlitas som inte avlönas för att leverera fakta som beställaren vill ha, utan forskare som arbetar strikt vetenskapligt – utan ekonomiska eller andra intressen än ren fakta.. Om vilja finns så är det möjligt att vetenskapligt kunna bevisa – av sådana forskare – att andra ämnen inte släpps ut eller tillsätts flygplansbränslet i något annat syfte än som drivmedel.

P.g.a. medborgares farhågor att sådana ämnen kan påverka växters, djurs och människors hälsa föreslår jag därför att vår regering i synnerhet Miljöpartiet kräver en oberoende vetenskaplig undersökning av samtliga ämnen som släpps ut av flygplan i vårt luftrum.

Cornelia Dahlberg
http://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/08/13/chemtrails

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s