MAGMA BYTESHANDEL

I kommentarsfältet nedan kan du publicera vad du önskar få i utbyte mot det du har att ge – varor, arbetstimmar såsom tjänster i form av kunskap, hantverk, terapi och evenemang m.m. Eller skänka/få och låna/låna ut.

Byteshandel är handel som utgörs av byten av reala nyttigheter mot andra reala nyttigheter. Med reala nyttigheter menas någonting som någon uppfattar ha en reell nytta – som t ex mat, en bil, terapi, kunskap, evenemang.

Ett byte innebär alltså att få någonting för det man ger. Bytet sker om båda parter ser ett värde i varandras reala nyttigheter. En person som t.ex. byter 1 kg potatis mot 1 liter mjölk värderar för egen del mjölken högre än den potatis som hen ger 😉

Välkommen att prova BYTESHANDEL genom ideella föreningen MagMa! Vi finns även på Facebook: BytesHandel MagMa Norrköping samt har en ganska stor FB-grupp: MagMa-Direktdemokrati där du är välkommen att uttrycka dina åsikter i stort 🙂

Låt dig inspireras av en redan etablerad byteshandel i Tyskland:

Samt av lokal valuta i vårt land: ”Finanskrisen och misstron mot bankerna har fått bybor i Stjärnsund, Garpenberg, Kloster och Dormsjö att införa en egen lokalvaluta. Sedan i höstas köper och säljer man tjänster, mat, prylar, kurser eller behandlingar av och till varandra och betalar med den lokala valutan daler.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s