MAGMA PRAKTIK

Ideella föreningen MagMa har som mål och syfte att bygga upp och arbeta för ett meningsfullt liv för människor i frivilligt eller ofrivilligt utanförskap. Föreningens verksamhet består främst i att bereda möjlighet för utvecklandet av skaparförmågan hos de människor som vill delta. Kreativt skapande är en människa i utveckling.

Vi är verksamma i och strax utanför Norrköping med tillgång till trädgård med odling, fruktträd, höns och ankor, snickarbod, vedhantering, granne med hästgård, fiskesjö och Östgötaleden m.m. Vi ser behovet av att förbereda och bygga upp ett hållbart liv tillsammans med människor som av olika anledning inte ingår i det officiella samhällsmaskineriets hårdnande klimat. Detta innebär att både förvärva kunskap och praktisk färdighet samt senare lära sig vidareförmedla densamma i konsten att odla ekologiskt, kompostera, ta tillvara fröer från eget utsäde, beskära träd, anlägga en trädgård, torka och konservera grönsaker och örter, ta hand om djur, hantera ved, sköta en fastighet m.m. Att använda återvunnet material står genomgående i fokus.

Vi vill bidra med utbildning och praktik i att bygga ett hållbart samhälle där vi lär oss skapa från grunden, lär oss naturens lagar och vad som händer när vi inte visar hänsyn till dem.

Sist men inte minst står fritt konstnärligt skapande på agendan! Skapande verkstad inom bild, rörelsekonst, musik m.m. Senare aktiviteter kan leda till arrangemang av föreställningar (se foto-utställningen under Kulturnatten i Norrköping).

Alla arbetar efter sin förmåga och att öva samarbete blir en given del i verksamheten.

Ideella föreningen MagMa vill bygga en framtid med värme och glädje i skapande, nytänkande och hänsyn till varandra och allas vår moder jord.

Vi vill bidra till uppbyggnaden av en samhällsgemenskap där hänsyn till varandra och allas vår moder jord är ledstjärna.

Fritt individuellt skapande står i fokus. Varför?

Vi ser att dagens samhällsbygge drivs i girighetens och skövlingens tecken. Rik blir allt rikare på bekostnad av dem som inte slår sig fram genom att blunda för andra. Vår planet är ur balans.

Hur vill vi förändra?

Genom att sprida kunskap i förmågan att kunna leva ett meningsfullt liv och driva verksamhet med små medel i helhetens och återvinningens tecken – för allas väl.

Genom kunskap i bl.a. ekologisk odling – kanske i lägenheten därhemma.

Genom att främja både kroppens och själens hälsa.

Vi förändrar inifrån genom skapande av konst såsom teater, bild och eurytmi (dans).

Dina kunskaper och erfarenheter är basen för arbetet. Vi lyssnar och kan vägleda till fördjupad insikt om oss själva i världen av idag.

Med tiden kanske nya infallsvinklar dyker upp, kanske hittar vi en ny möjlighet!

Kontakta oss HÄR .

Annonser

One thought on “MAGMA PRAKTIK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s